pátek 5. února 2010

Motorky a politika

Tak jako ve všech sférách naší společnosti, tak i na Motorkářích se objevuje stále častěji propaganda určitých stran se svatozáří a panenskou čistotou. Hází špínu na vše a na každého kdo nejde s nimi. K tomu chodí mnoho "pracovních materiálů" , které lidé, kteří o napsaném moc nepřemýšlejí, rozesílají dál. Tak jsme si mohli přečíst tento pamflet přímo na vláknu dědků nad 60 let:



Rád bych se nad příspěvkem rozhořčeného pana Vávry zastavil a rozebral to co mě nesedí.

"Přestaňte už lidem lhát" bylo by dobré adresovat konkrétně
"Roztrhl se pytel s polemikou a kritikou nás důchodců" Kdo nás polemizuje a kritizuje? Ví pan Vávra co je polemika? Kdo nás kritizuje? Nebo my kritizujeme někoho?

"..., který napsal neekonom a teolog , pan Kalousek" nevím, že by byl pan Kalousek teologem , ale vím, že byl vyhlášen ministrem financí EÚ a dán za vzor ostatním
" , že si musí vláda půjčit 33 miliard na to aby mohla vyplatit letošní důchody" Půjčuje si vláda nynějšího premiéra. Jestli si pan Vávra neuvědomuje, je krize a o dost snížený výběr do státní kasy.

"Dělám předsedu jedné pražské organizace. Protože dostáváme pravidelně informace z Rady seniorů a z časopisu Doba seniorů..." Tyto informace asi nebudou tak zcela košér, když panu Vávrovi sdělují toto. Je třeba jít i do jiných informačních kanálů, ale nezávislých.

"Ptám se neekonoma Kalouska a zkrachovalého premiéra Topolánka...." Kde jsou slabé argumenty , nastupuje špína. Pokud vím , premiér nezkrachoval, ale jeho vláda byla po 3 pokusech odvolána.

"Kdy vrátí 23 miliard, které si půjčila na porcování medvěda ...."
Medvěda porcovaly i socdem vlády. Topol je může těžko vrátit. Ale určitě je vrátí Paroubek po volbách. On také porcoval a slíbil důchodcům 13. důchod a další výhody.

"Bylo prokázáno, že kdyby se peníze nerozkradly, ...., tak při stávajícím počtu důchodců, včetně každoročního nárůstu nových důchodců, vydržely do roku 2040 a mohlo se valorizovat i dvojnásobně"
Tak toto je perlička!!!! Nynější vláda vybírá pojištění a chybí jí 33 miliard. Topolánek údajně připravil pokladnu o 23 miliard. Z toho mně vychází, že kdyby ji nepřipravil, musel by si nynější premiér půjčit jen 10 miliard a byly by fuč. Ale ty zázračné miliardy by snesly i dvojnásobné valorizace a narůstající počet důchodců 30 let ,podle tvrzení pana Vávry. Pokud tím myslí pan Vávra oněch 70 miliard, které tam nebyly ale za Topolánka, ale za jeho předchůdce, pak, pokud umím počítat , by tam po loňském roce úřednické vlády zbyla polovina a ta by těžko vydržela slibované valorizace.

Nechápu, jak mohou myslící občané přeposílat podobné žvásty. Proč se v nich nikdy nejmenuje nikdo ze socdem, když ona vládla o mnoho déle než pravice a zadlužovala pravidelně tento stát i v době konjunktury? Já si kritikou podobných panfletů vysloužil je vyškrtnutí z přátel od páru lidí. Nevadí mně to, já si je tam nechávám. Jen si budu vybírat srazy podle přihlášených jedinců. Na podobné demagogické nesmysly nemám náladu a motorka je o volnosti a kamarádství, ne o skryté propagaci něčích zájmů a demagogii

Lidé, začněte už myslet . Bude nám líp

Žádné komentáře: