čtvrtek 4. června 2015

Krásný a klidný týden

V týdnu jsme byli v kempu pouze 3. O víkendu to bylo o něco horší a v sousední chatičce pro 4 lidi bylo lidí 8. 4dospělí a 4 děti.  Dětský hlahol mně nevadí, ale babička těch dětí je velice hlučná a stále děti okřikuje. Něco podobného pamatuji ze své praxe na autobusech u DP Praha. Nastoupila školní třída do vozu a učitelka je začala okřikovat a překřikovat. Někdy jsem nevydržel a učitelku upozornil na to že je hlučnější než děti. To se ale nedá praktikovat na sousedku, s kterou musí člověk léta vycházet v dobrém... Vše odjelo v neděli do 3 hodin PM. To pak člověk bádá jestli neohluchl, když je takové ticho. U vody jsem seděl 2x po cca 1,5 hodině a neviděl jsem záběr, stejně jako všichni, kteří "chytali" v kempu a okolí. Jen pan podnikatel, který chytal o 2 km níže po vodě nad jezem u Červeného mlýna, chytil 2 kapry ( 68 a 72 cm) . Kde jsou časy kdy ryby braly na každé nahození. Že se kamsi odstěhovaly se dá poznat z toho, že neskáčí z vody... Co , že je to za blbost? Ne, je to pravda. Dříve skákaly, nevím proč, pokaždé když někdo bouchl  dveřmi u auta. Ne že by skákaly na břeh, ale jen nad vodu a voda se přímo vařila. Na jiný rámus nereagovaly. Teď můžeme mlátit dveřmi o stošest a vyskočí tak 2-3 na 100 metrech.  Bílá ryba zmizela úplně. 
Ptáci už vyvedli mladé a tak se trochu zvedl stav ptactva, které decimují přemnožení dravci. Polodivoké kočky, kuny, lasičky.... V okolí se teď drží 2 dospělé kočky a 3 koťata. Norci letos nejsou vidět a ani jejich stopy na břehu jsem neviděl. Kuny navštěvují motor kladenského Franty mladšího v jeho Dačii. Téměř každý den má na motoru nové stopy... Na štěstí mu neokusují kabely, jak činily dříve. Rumunské jim chutnaly... Kosové mají mladé s bílými fleky, stejně jako jejich táta. Už nebude možné říkat : černý jako kos, jen strakaté jako kos. Ani na Lužnici nejsou včely. Sice jsem jich tam pár letos viděl, ale proti dřívějšku je to slabší o dost...  V úterý jsem musel domů, protože jsem byl na středu objednán na přezutí zadního kola. Našel jsem na netu firmu JAPNET na Libuši , která má pobočku i v Říčanech. Ceny mírné, chování na 1*. Takže už by mohla motka na STK projít. Přiznám se, že jsem na tak ojeté gumě nejezdil desítky let... 


Doma mě čekala fotka mého bývalého žigula s novým majitelem, vnukem, který se s ním účastnil srazu vozidel socialistické provenience. K srazu patřil dobový ohoz.... Sluší jim to oběma :-)
Kdy pojedu ven nevím. Čeká mě řidičská prohlídka, STK na motorku, nějaké stavění a od 20.6. hlídání doma, protože Babča jede s mladými zkoumat (I)Taliány  Dostal jsem pozvání k návštěvě Majka, ale s mými zažívacími potížemi, nevím... Rád bych Majka viděl, ale byla by to asi cesta od záchodu k záchodu.... Určitě bych tu cestu nezvládl najednou. I před těmi léty jsem toho měl v tom horku plné kecky.

1129 + 278 =  1407 km

Žádné komentáře: