středa 18. května 2016

Do třetice autem

I 3. cesta na jih proběhla miniautem. A dobře že tak. Nastala zima veliká, ba dokonce tam padal sníh s deštěm. Co bychom chtěli na květnu při tom globálním oteplování. Jindy touto dobou procházím les a louky a nějakou tu houbičku najdu. Díky mé arytmii a klidovému tepu 110-140 / min. nedokážu vylézt kopec nad chatičkou. Chybí mně kyslík. Jen podtrnky v kempu pilně rostly a tak jsem měl 3 druhy jídla z nich: polévku, houbovou omáčku a maso na houbách.

  
Rostou tam pod několika meruňkami na celkové ploše cca 3 čtverečních metrů. Mají tedy vysokou užitkovost. 



Jsou chutné i když méně aromatické než houby letní. Sbírám je více let a okolí se diví, že ještě žiju. Nevědí chudáci co je dobré :-) 
Na rybách jsem ani nebyl. Byla zima, občas déšť... Opět jsem tam nevydržel celou předpokládanou dobu, ale ujel jsem o 3 dny dříve. Stejně ale přečetl 2 knížky : od Thürka Hodinu mrtvých očí a od Švandrlíka Povídky , a jednu rozečetl : od Gulbransena Věčně zpívají lesy. Mimo Švandrlíka to byla opakovaná četba. V pátek jdu na Quicka, což je krevní test a v pondělí ke kardiologovi. Marodit v nemocnici  nechci, ale nevím jaký bude mít názor on...  Jestli bude mít stejný, rád bych jel hned odpoledne k vodě, ale už na motorce. Už je připravená, ale letos nejetá. 
Na chatičce byla také vnoučata a pravnoučata. Fanoušek slavil narozeniny a tak byl sváteční dort:




Málo kdy se tam taková sestava sejde.