neděle 18. srpna 2013

Na ryby, houby a kačeny

Krásný týden u vody a v lese. Normální houby sice nerostou, ale ty "pařezové" ano. Je známo, že seberu z hub téměř vše co se dá strčit do pusy a neotráví mě to. V posledních létech mám zvláště oblíbené Čechratky černohuňaté. V octě naložené nemají chybu. Sbírám i údajně nejedlé bílé ryzce (je na fotce uprostřed) a ještě jsem tady.Také Pestřece vlevo jsou jedovaté a já je sbírám od dětství, stejně jako mí rodiče a nic se neděje..





Kotrč kadeřavý byl jediný, který jsem našel i když jich bývá touto dobou v lese hojnost. Dršťkovka byla super



Odpoledne krásné posezení nad pruty. Letošní povodeň nám obnovila stav bílých ryb a tak je zase co chytat. Na bílé ryby se specializuji. Když v revíru jsou, jdou spolehlivě. Nejvíc jsem jich chytil ve středu. Za odpoledne 19 cejnů a cejnků. Ostatní dny do 10 ks. Všechny úlovky šly samozřejmě zpátky do řeky podle hesla "Chyť a pustˇ" 


Na té fotce je někde větroň, který létal nade mnou a pruty dost dlouho


Sousedi navštívili Vodňany a objevili prodejnu Vodňanské kuře, kde mají levnější drůbež. Kachny za 55Kč/kg ujdou. Také kuřecí a kachní prdelky za pár korun,a ty miluju... Jarda mě přemluvil abych tam jel s ním a získal mu jedno razítko do kuponu, které dávají za nákup nad 300,-Kč. Ještě mu jich několik chybí. Když jich bude mít 10, dostane kuře za 5 Kč/kg. Budiž mu přáno. Byla to pro mne hezká projížďka.... Koupil jsem 2 kachny, 4 plata kuřecích a 2 kachních prdelek, + kg drůbeřích párků. To vše za 305,-Kč


7373 + 345 =  7718 km